Eéngezinswoning

Architectuurwedstrijd Kerkfabriek Zulte – 2de plaats

Rekening houdend met het gabariet van het aanpalend bestaand volume, ontstaat door toepassing van een plat dak een individueel gebouw.

Een prisma van twee bouwlagen met ingewerkt in de gevels, enkele uitspringende en negatieve volumes.

De rechthoekige openingen zijn er niet alleen voor de lichtinval, maar driedimensioneel worden ze bloembakken, of bouwvolumes die essentieel zijn ter vervollediging van het woonprogramma.

Het basisvolume is voorzien in gevelstenen, terwijl de ‘spelende’ volumes in een ander materiaal zijn uitgevoerd.

De grote ramen scheppen binnenruimtes rijk aan licht en tevens mooie uitzichten op de uitgestrekte velden, zoals een levend schilderij…

Specifiek uitgekozen gevelmaterialen en kleuren in het ontwerp integreren met het aanwezige gevelstenen metselwerk en de warme kleuren in de omgeving.

De woning fungeert als een kangoeroewoning met een hoofdwooneenheid naast een onafhankelijke ondergeschikte eenheid die samen met minimale ingrepen als een volledige ééngezinswoning kunnen getransformeerd worden.

De verharding op het perceel wordt beperkt en een organische inplanting zorgt voor een symbiose tussen verharding en groenomgeving. De bomen zorgen voor een vertrouwde sfeer en spreiden zich langs het terrein, ter versterking van het groene kader.

Opdrachtgever:

Kerkfabriek Zulte Sint-Petrus

Locatie:

Zulte

Type Bouw:

Sociale woningbouw

Raming:

260.000 EUR (excl. BTW, excl. studies)

Ontwerp:

2017