Wie

Pinto Architecten staat in de architectuurwereld onder leiding van de oprichter en bestuurder Nuno Pinto.

De van Portugal afkomstige architect heeft zijn master-diploma in de Faculdade de Arquitectura – Universidade Técnica de Lisboa (2010) behaald. In zijn opleiding heeft hij ook deelgenomen aan het Erasmus-programma in Roma, Italië. De studie ‘in loco’ van de architectuurgeschiedenis via de Università degli Studie Roma Tre (2009) onthulde zich in een rijke ervaring.

In het begin van zijn carrière werd hij geselecteerd om een professionele stage in de Stad van Alenquer te volgen (2011) – een deelgemeente van de provincie van Lissabon.

Sinds 2012 in België actief als zelfstandige architect, heeft hij in de eerste jaren, naast zijn eigen werk, ervaring in Westvlaamse architectenkantoren opgebouwd.

Daarnaast wordt hij ook aangesteld als occasioneel (extern) jurylid voor architectuurwedstrijden van overheidsinstanties.

De zoektocht van gediversifieerde studies en werkomgevingen had als doel zijn competenties te vergroten, zodat de ontwikkeling van zijn projecten van deze opgedane kennis maximaal kon genieten.

Omwille van het bewezen succes van zijn eigen projecten, besliste hij om zijn eigen architectenkantoor op te richten.