Nieuwbouw Bedrijfsgebouw

Omdat het binnenrijden in industriële sites vaak een saaie bedoening is, wordt de beleving van verrassing en groen maximaal bij het aanschouwen van het eerste industrieel gebouw als je de Bramier oprijdt.

De zuivere donkergrijze massieve blok van de firma Rofco transcendeert in de dichtste buitenhoek tot transparantie door twee sterk geproportioneerde organische openingen. Hierin worden de activiteiten in de ‘blok’ discreet via het opengewerkt dak, onthuld door een baken van licht dat volop reflecteert op de glaswanden en uitnodigend terras voor het personeel. De grootste opening simuleert op het gelijkvloers de toegang voor personeel en hun fietsen.

Bij de verdere wandeling langsheen de gevel met de nier-opening, wordt de groenzone langs de weg verder geoptimaliseerd in een verticaal levend groene gevel om de hoek. Begeleid met de boomaanplantingen stuurt deze groene opengewerkte ‘hap’ in de blok naar een volledig beglaasde gevel met hoofdinkom waarbij een vloed van horizontale zonweringslamellen en groenaanleg een mogelijkse verhitting in het zuiden tempert. Kantoren en vergaderzalen zijn hier ondergebracht. De industriële activiteit zit verborgen in de ‘blok’.

Een beleving van speels contrast tussen de donkergrijze massieve gesloten blok en de organisch groene, transparante openheid.

Opdrachtgever:

Laperre Immo VOF

Locatie:

Lauwe

Type bouw:

Bedrijfsgebouw

Projectduur:

2022 – in aanbesteding