Nieuwbouw + Renovatie Bedrijfspand

Private architectuurwedstrijd – Winnaar

Wat aanvankelijk ontstond als een ontwerpwedstrijd voor het renoveren van een voorgevel, breidde zich na toekenning aan ons bureau uit tot een aanpak van de volledige site.

Bij het commerciële pand aan de straatkant leidt alle aandacht naar het transparante gelijkvloers met winkel en kantoren door de bovenverdieping en hellend dak ‘in te pakken’ met een geïsoleerde ondoorzichtige bekleding. Subtiele perforaties in de gevelbekleding zorgen voor voldoende lichtinval en intimiteit op de verdieping met meergezinswoningen. 

Om een harmonisch, rustgevend geheel te vormen zijn de typische uitbouwen aan de achterzijde van het woonpand in een donkerkleurige bekleding voorzien. Beplantingen tegen zijgevels bij de bedrijfsoprit verhogen de toegangsbenadering bij bezoekers.

Gedateerde bergingen achteraan het terrein worden vervangen door één nieuwe sobere industrieloods, met een verlaagde groen dakzone ter hoogte van de buurpercelen. In herhaling met de straatgevel bezorgt een opengewerkt volume tussen nieuwbouw en hoofdpand, een personeelsinkom en patio met natuurlijk binnenvallend licht en een externe zomerrefter.

Opdrachtgever:

Johfra Cleaning BV

Locatie:

Wevelgem

Type bouw:

Bedrijfsgebouw met gemengde functies

Projectduur:

2022 – in aanbesteding